Soluțiile de securitate
Sunt menite să ajute angajații din sănătate în contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe durata pandemiei.
Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender a anunțat că va oferi gratis soluții de securitate destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19.
Instituțiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice și oftalmologice până la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la întreg portofoliul de produse vizitând www.bitdefender.com/freehealthcaresecurity. Pentru organizațiile cu peste 1.000 de angajați, Bitdefender pune la dispoziție și un serviciu de administrare a securității IT, astfel încât unitățile să poată beneficia de protecție 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros.
Datele Bitdefender
Arată că numărul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% în martie față de luna precedentă și e așteptat să urce de până la cinci ori până la finalul lunii martie comparativ cu februarie. Cele mai multe raportări de atacuri informatice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Turcia, Franța, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, România și Thailanda, după ce campaniile de malware au țintit cu precădere țările cu cele mai multe cazuri depistate de infecții cu coronavirus.
„Hackerii acționează oportunist și lipsit de orice etică și profită de aceste vremuri de incertitudine ca să infecteze cele mai vulnerabile ținte cu amenințări informatice, tentative de înșelăciune și fraudă online. Suntem recunoscători pentru munca personalului medical și vrem să îi sprijinim oferind protecție pentru informațiile sensibile ale organizațiilor într-un mod în care să le asigure desfășurarea neîntreruptă a activității, respectiv să trateze pacienți și să încetinească răspândirea virusului”, spune Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.
Atacurile informatice la adresa spitalelor pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților internați sunt blocate. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetetate rânduri dispozitive medicale cu ransowmare și au solicitat apoi recompensă pentru redarea accesului la date, printre ținte fiind și spitale din România.
Accesul la soluțiile de securitate enterprise Bitdefender va fi oferit în primă fază până la finalul lunii iunie pentru o perioadă de 12 luni.
Sursa : Bitdefender