+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

USB Immunizer – Bitdefender

By: | Tags: , , | Comments: 0

Bitdefender USB Immunizer – protectie simpla si gratuita impotriva virusilor de tip autorun. Utilitarul previne infectia calculatorului impotriva mediilor detasabile (stick usb, memorii flash), care  folosesc atacuri de tip autorun.

Bitdefender USB Immunizer înlocuiește fișierul ascuns autorun.inf existent pe orice unitate amovibilă, cu unul special care nu poate fi modificat de niciun utilizator și niciun proces. Acest fișier special nu execută nimic atunci când introduceți unitatea amovibilă într-un calculator sau dispozitiv cu Windows. De asemenea, versiunea fișierului autorun.inf creată de Bitdefender USB Immunizer nu poate fi ștearsă și înlocuită cu o alta.

Aplicația nu imunizează hard discuri externe or discuri CD/DVD/Blu-Ray ci doar memorii flash USB. Este utilă mai ales pentru utilizatorii care lucrează cu multe memorii flash folosite de alți utilizatori ori pe alte calculatoare. Dacă nu aveți încredere în proveniența unei memorii flash USB, o puteți imuniza rapid înainte de a o folosi pe calculatorul vostru.

Odată executat fișierul BDUSBImmunizerLauncher.exe, se deschide interfața cu utilizatorul. Nu există o procedură de instalare propriu-zisă și fișierul este unul portabil ce poate fi folosit pe orice dispozitiv cu Windows.

Dacă nu aveți nicio unitate amovibilă externă conectată prin USB la calculator, cum ar fi o memorie flash, aplicația nu va afișa niciun dispozitiv și vă spune să conectați dispozitivul de stocare USB pentru imunizare.

bitdefender_immunizer2

 

Pe măsură ce introduceți dispozitive, acestea sunt afișate unul câte unul. Dacă un dispozitiv USB a fost imunizat deja, iconița acestuia este verde. Dacă un dispozitiv nu este imunizat, iconița sa este roșie.

bitdefender_immunizer3

 

Pentru a imuniza un dispozitiv, apăsați pe iconița lui și în câteva secunde Bitdefender USB Immunizer își va face treaba.

bitdefender_immunizer4

 

În mod implicit Bitdefender USB Immunizer nu imunizează automat toate memoriile flash introduse în calculator. Pentru a face asta, trebuie mai întâi să apăsați pe iconița de Setări din colțul din dreapta sus al ferestrei.

bitdefender_immunizer5

 

Apoi, mutați comutatorul „Imunizare automată a tuturor dispozitivelor USB conectate” pe poziția On.

bitdefender_immunizer6

 

Acum, de fiecare dată când este pornit Bitdefender USB Immunizer și introduceți o memorie flash USB, aceasta va fi imunizată automat. Pentru o configurare ideală, singurul lucru pe care ar trebui să-l mai faceți este să adăugați Bitdefender USB Immunizer la pornirea sistemului, astfel încât să ruleze mereu în fundal.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.