+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

31

mart., 2017

Topul celor mai frecvente greșeli pe care le fac românii cu gadgeturile smart

By: | Tags: , | Comments: 0

 

Topul celor mai frecvente greșeli pe care le fac românii cu gadgeturile smart

Dacă îți plac gadgeturile inteligente conectate la internet, nu ești singurul. Apetitul crescut pentru astfel de dispozitive i-a determinat pe unii producători ai acestora să le pună pe piață într-un ritm cât mai rapid și să se concentreze mai puțin pe securitatea IT. Ceea ce inseamnă că multe device-uri smart de pe piață sunt vulnerabile. Riști să pierzi date personale sau să dai unor străini ocazia să îți spioneze viața personală.

Răufăcătorii cibernetici mizează pe câteva greșeli elementare, pe care le facem de obicei din necunoaștere.

Printre aceștea, potrivit unui recent studiu comandat de Bitdefender, se numără ignorarea elementelor de securitate la cumpărarea unui produs. Mulți consumatori iau în calcul doar funcționalitățile, prețul și designul. De asemenea, multi utilizatori omit să schimbe parolele setate de producător din fabricație, adoptă parole prea simple, ușor de spart, sau chiar lasă gadgetul neprotejat de vreo parolă.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că trebuie să acordați mai multă atenție securității și intimității. Mai multe detalii si cateva sfaturi usor de urmat, aici.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.