Mail webmaster@xtremewebdesign.ro
Telefon call centre: 0742787648

Tentativă de atac cibernetic la o instituţie guvernamentală

12
mai
2017
Posted by: Webmaster  /   Category: Fără categorie   /   Niciun comentariu

Serviciul Roman de Informatii confirma tentativa de atac cibernetic asupra Ministerului de Externe. Dezvaluita de CyberScoop, care a transmis ca un grup de hackeri s-a dat drept reprezentant al NATO si a trimis mai multe e-mailuri de phishing catre mai multe organizatii diplomatice din Europa, inclusiv MAE roman.

Centrul National Cyberint, aflat in coordonarea Serviciului Roman de Informatii, a reusit sa contracareze o tentativa de atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale din Romania, informeaza SRI.

Potrivit SRI, nivelul tehnologic al atacurilor cibernetice va creste semnificativ in perioada imediat urmatoare, astfel ca este “imperios necesara” implementarea unui cadru legislativ clar si pragmatic, care sa stabileasca atributii si responsabilitati concrete in acest domeniu la nivel national, informeaza news.ro.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea:

“Atacul nu a avut loc ca urmare a cooperarii intre institutii, fiind identificate tintele vizate, precum si metodologia de atac.”

Conform sursei citate, aceasta tentativa nu reprezinta o noutate. Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizeaza institutii, entitati si persoane din spatiul virtual, iar Romania nu reprezinta o exceptie.

Expertii CyberScoop au obtinut inclusiv o copie a unui e-mail phishing. Acestea au fost trimise de catre hackerii grupului APT28 sau Fancy Bear. Acest e-mail contine inclusiv un atasament care profita de doua vulnerabilitati recent descoperite ale Microsoft Word.
De asemenea, hackerii au reusit cu succes sa falsifice numeroase adrese de e-mail ale reprezentantilor NATO, pentru ca mesajele sa para cat mai autentice pentru organizatiile diplomatice din Europa.
Aceiasi hackeri au fost invinuiti pentru masivul atac cibernetic care a vizat e-mailurile campaniei Macron. De asemenea si pentru atacurile informatice care au vizat organizatii democratice in timpul alegerilor prezidentiale din Statele Unite.

Sursa : News.ro

Niciun comentariuAcest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.