+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

23

sept., 2014

Stiinta in Romania – inventie TINTAG

By: | Tags: , , | Comments: 0

Doi romani au inventat un dispozitiv minuscul (inventie TINTAG), dotat cu baterie reincarcabila, care se ataseaza la orice obiect. Pentru a descoperi unde se afla acesta, gadget-ul comunica printr-o aplicatie cu telefonul inteligent.

Producerea in masa a Tintag va fi finantata printr-o campanie de crowdfunding desfasurata pe un site international.

Ideea a fost dezvoltata de Andrei Vig si Alexandru Chis din Cluj-Napoca. Au o experienta de 7, respectiv 10 ani in programare si colaborari cu companii din strainatate. Au pornit proiectul cu resurse proprii si cativa membri experimentati in echipa. Acum se pregatesc sa lanseze primele prototipuri, pana la sfarsitul anului.

Avand doar cativa centimetri, Tintag este usor de atasat de orice obiect: chei, poseta, valiza, chiar si la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii arata utilizatorului, in timp real, unde se afla obiectul supravegheat.

In caz ca utilizatorul nu isi gaseste un obiect ce are dispozitivul atasat, intra in aplicatia mobila si activeaza dispozitivul Tintag. In acel moment, aplicatia va indica distanta si directia pana la obiectul respectiv. In plus, dispozitivul atasat incepe sa sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta sa poata fi gasit mai usor, scrie ziare.com.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.