Mail webmaster@xtremewebdesign.ro
Telefon call centre: 0742787648

Providerii de internet vor putea bloca accesul la torrente

01
apr.
2014
Posted by: Webmaster  /   Category: Fără categorie   /   2 comentarii

torrent downProviderii de internet din Europa vor putea fi forţaţi să blocheze accesul la site-uri care conţin fişiere asupra cărora nu există drepturi de autor, cum sunt torrentele

Astfel, instanţele europene vor primi drepturi sporite în a forţa firmele care furnizează servicii de internet să blocheze accesul clienţilor la aceste site-uri. Curtea Europeană a decis că site-urile care distribuie conținut piratat pot fi blocate de către provideri, scrie broadbandnews.com.

Cu toate acestea, orice acţiune de blocare va trebui să fie foarte punctuală, să se asigure că va viza doar conţinutul pus ilegal pe internet şi că orice alt site va putea fi accesat fără nicio problemă. “Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligația de a bloca accesul clienților săi la un site internet care încalcă drepturile de autor. O astfel de ordonanță judecătorească trebuie să indice măsurile concrete de blocare și să garanteze un just echilibru între interesele contradictorii, care sunt apărate ca drepturi fundamentale”, se arată într-un comunicat de presă anterior al Curţii de Justiție a Uniunii Europene. Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie să se asigure că titularii dreptului de autor  pot solicita ca o ordonanță să fie pronunțată împotriva intermediarilor ale căror servicii sunt folosite de către terți pentru a contraface aceste drepturi.

În jurisprudență s-a recunoscut deja că furnizorii de acces la internet pot fi consideraţi, în principiu, intermediari în sensul menționat și că pot fi, astfel, destinatarii unei asemenea ordonanţe, atât pentru încetarea încălcărilor săvârşite deja, cât și pentru prevenirea unor noi încălcări. În practică, persoanele care operează site-uri care în calcă dreptul de autor șifurnizorii care le asigură acestora accesul la internet sunt stabiliţi adesea în ţări situate în afara Uniunii Europene sau îşi ascund identitatea, astfel încât nu pot fi urmăriți.

CINCI LUCRURI SIMPLE pe care trebuie să le știi înainte să deschizi TORRENTELE

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte să deschideți site-urile de torrente să descărcați filme, muzică sau software:

1. Pirateria se realizează prin copierea, descărcarea, punerea la dispoziţie, vânzarea sau instalarea de copii pe calculatorul personal sau cel utilizat la locul de muncă.

2. Dacă realizaţi mai multe copii ale software-ului decât cele pe care le permite licenţa înseamnă că pirataţi.

3. Simpla punere la dispoziţie, realizare sau descărcare de copii neautorizate de software reprezintă o încălcare a legii.

4. Indiferent dacă accidental realizaţi câteva copii pentru prieteni, împrumutaţi discuri, distribuiţi sau descărcaţi software piratat de pe Internet, săvârşiţi o încălcare a drepturilor de autor.

5. Nu contează dacă faci acest lucru pentru a obţine bani sau nu – dacă ești prins reproducând software, poți fi făcut răspunzător atât sub aspect civil, cât şi penal.

SURSA: Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Business Software Alliance, IGPR

2 comentarii

  1. buticarul 22 ianuarie 2017 at 4:00  /  Comment Reply

    stii ce cred eu va temeti ca se vor inchide toate domeniile de aceea vie rusine si va e frica de lege nu degeaba postati articole de a descuraja lumea, sa va vad atuncea ce o sa mai faceti cind nimica nu o sa functioneze nu vati gindit la repercusiunile care vor urma si o sa pierdeti din buget si se va ajunge la revolte de strada sau va fi moarte de om ca exemplu COLETIV iar tara se va duce de ripa daca nu exista transparenta si legi mai convenabile unde sa cistige toate lumea in mod egal.

  2. tiberiu 22 ianuarie 2017 at 13:24  /  Comment Reply

    problema ii ca din cauza ca am intrat in UE si sintem prea hapsini pe avere in loc sa punem piciorul in prag si sa obligam uniunea europeana sa nu se bage in treburile noastre care neau spalat mintile cu tot felu de legi care ne afecteaza viata precum ACTA si anumite Corporatii care vor distrugerea omenirii prin alimentatie nesanatoasa deci avantaje sint pro si contra depinde de noi. ps: deja unele domenii sau inchis din cauza unui stat corupt si vor mai urma sa se inchida pt a nu primii informatiile de afara si sint resctrictionate ,sint deja publice pe google domenii inchise si sa anuntat la tv.Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.