+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

20

ian., 2014

Microsoft va furniza antimalware pentru utilizatorii de XP până la jumătatea anului 2015

By: | Tags: , , , , | Comments: 0

Microsoft a confirmat vineri că va continua să ofere programul de spălare malware pentru utilizatorii de Windows XP pentru mai mult de un an după ce se oprește patch-uri sistemul de operare .

” Malicious Software Removal Microsoft este aliniat cu motoare și semnături anti – malware ale companiei , și , ca atare, instrumentul de dezinfecție va continua să fie asigurat pentru Windows XP , prin 14 iulie 2015 , ” un purtător de cuvânt al companiei a scris într- un răspuns e-mail la întrebări .

Malicious Software Removal Tool ( MSRT ) este actualizat lunar ca Microsoft se adreseaza familiilor malware majore specifice, se consideră că sunt cele mai mari amenințări la momentul respectiv . Este distribuit prin Microsoft Windows Update și serviciibusiness – clasa de servicii Update Server pentru Windows ( WSUS ) pe ” Patch marți , ” la data în fiecare lună , atunci când patch-uri de navele companiei de securitate și alte remedieri pentru clienți . MSRT instalează automat și apoi se execută într-o misiune caută – și – distruge .

Utilizatorii pot , de asemenea, descărca manual MSRT de pe site-ul Microsoft .

MSRT nu este un program antivirus , ci mai degrabă un utilitar de curățare concepute pentru a eradica malware care a incalzite deja pe un PC Windows . Instrumentul a fost primul lansat în 2005 .

Extinderea disponibilității MSRT pentru Windows XP a fost o parte din decizia Microsoft de miercurea trecută de a oferi noi semnături anti – malware pentru clienții XP care conduc compania de software-ul gratuit ( AV ) Security Essentials antivirus .

Inițial , Microsoft a declarat că va opri de transport maritim actualizări de semnături Security Essentials ” pentru PC-uri XP după data de 8 aprilie. Dar într- un semn tacit pentru utilizarea pe scara larga XP , Microsoft a amânat cut-off până la 14 iulie 2015 .

Microsoft va fi lansat patch-uri finale de securitate publică pentru Windows XP în mai puțin de trei luni , care se încheie aproape 13 de ani de sprijin pentru sistemul de operare ultra – succes .

Microsoft nu a răspuns sâmbătă la follow- up pune întrebări ce canale se va folosi pentru a distribui radiera malware între 08 aprilie 2014 și 14 iulie 2015 .

În cazul în care Microsoft a continuat să livreze MSRT prin intermediul Windows Update , instrumentul ar fi o armă valoroasă în care conține infectii pe Windows XP PC-uri .