+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

Microsoft avertizeaza utilizatorii de Windows XP – din aprilie 2014 nu va mai furniza niciun fel de update si nici suport tehnic

By: | Tags: , , , | Comments: 0

Sunt aproape 12 ani de cand a fost lansat, iar sistemul de operare Windows XP are o cota de peste 20%, fiind depasit doar de Windows 7. Compania avertizeaza insa userii de XP ca sistemul este la sfarsit de drum, iar din aprilie 2014, cei care il folosesc nu vor mai beneficia de niciun fel de suport tehnic si nici de update-uri.

Sistemul de operare XP este o exceptie intr-o industrie It in care noutatile sunt adoptate rapid. Totusi, la aproape 12 ani de la lansarea sa el are o cota de 24% pe plan mondial confirm StatCounter si de peste 30% conform altor companii.

Asta fiindca din 8 aprilie 2014 nu vor mai fi update-uri de securitate, patch-uri, optiuni de asistenta tehnica sau alte feluri de actualizari.

Mai mult, in prima faza au spus ca vor opri, tot atunci, si update-urile pentru definitiile de virusi necesare antivirusului Security Essentials. Intre timp s-au razgandit si au mai prelungit termenul limita pana la 14 iunie 2015.