+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

Malware multidirectional si spyware 2015

By: | Tags: , , , | Comments: 0

Expertii in securitate se asteapta la o crestere a troienilor bancari si a programelor adware in anul care vine
Programe malware periculoase, cum ar fi Uroburos, programe spyware pe smartphone-uri cu Android si un numar in continua crestere de cazuri de malware ce implica atacuri pe dispozitivele mobile – 2014 a fost marcat de spionaj cibernetic, atacurile hackerilor si campanii cibernetice. Borna de 3,5 milioane de noi tulpini de malware a fost depasita pentru prima data. Aceasta tendinta va continua in 2015, prezic experti G DATA in securitate. Ei se asteapta, de asemenea, la o crestere multidirectionala a malware-ului, indreptata atat catre dispozitive mobile, cat si catre computere. Troienii bancari, pe care infractorii cibernetici continua sa se bazeze pentru fraude pe online banking, va ajunge la un alt nivel ridicat. Din motive de protectie a datelor, G DATA priveste cu suspiciune initiativa Quantified Self. Expertii de securitate din Bochum au realizat sase previziuni pentru noul an.
” Escrocherii cibernetice dovedite, cum ar fi e-mailuri manipulate sau exploatarea vulnerabilitatilor, vor continua sa se bucure de o mare popularitate in randul infractorilor cibernetici, in 2015. Troienii bancari au ajuns la un nivel record in 2014 si vor continua sa creasca in anul urmator,” declara Ralf Benzmuller, seful G DATA SecurityLabs. „Malware-ul care ataca ambele tipuri de dispozitive, mobile si computere, vor deveni mult mai larg raspandite.”

Numarul de malware de Android este in crestere 

Aproape un miliard de smartphone-uri cu Android au fost vandute in 2014, potrivit unui studiu de piata realizat de IDC. 84,7 % din totalul smartphone-urilor vandute, in al doilea trimestru, in intreaga lume, au fost echipate cu sistemul de operare An-droid. Dezvoltatorii de malware sunt si ei constienti de acest lucru si se concen-treaza in continuare pe noi tipuri de malware pentru acest sector. Expertii in secu-ritate de la G DATA au contorizat 751.136 noi tulpini de malware de Android doar in primele sase luni, si asteapta 1,2 milioane de mostre noi de malware pentru intreg anul 2014. Raportul Mobile Malware G DATA pentru prima jumatate a anului 2014 este disponibil online pe: www.gdata.de/rdk/dl-en-mmwr_2014_01

Sase predictii de securitate IT pentru 2015 

Datele colectate prin Quatified Self sunt protejate necorespunzator

Asistam la o crestere constanta a masurarii, analizarii si evaluarii datelor person-ale. Companiile de asigurari sunt interesate, de asemenea, de acest trend, pentru a putea calcula ratele de asigurare folosind datele de sanatate colectate. ingrijorator este ca furtul de date in acest domeniu va creste.

Malware multidirectional: usi deschise spre calculatoarele companiilor

in anul care vine, asa-numitul malware multidirectional – malware care poate fi implementat atat pe computere, cat si pe smartphone-uri – va fi folosit mai frecvent de catre infractorii cibernetici ca o poarta de acces in retelele com-paniilor. Infectiile Cross-platform vor creste semnificativ in anul urmator, in opinia G DATA.

Mai multe dispozitive mobile cu spyware preinstalat 

G DATA a analizat, in acest an, STAR N9500, un smartphone care a fost echipat cu spyware din propria fabrica. in opinia expertilor G DATA, vor exista mai multe cazuri de acest gen in viitor. Chiar daca dispozitivul nu costa mult, utilizatorii vor plati, involuntar, cu datele lor cu caracter personal.

NOU RECORD pentru troienii bancari

Troienii bancari sunt o afacere foarte profitabila pentru infractorii cibernetici. Au-tentificarea cu factori multipli si tehnologii cip moderne sunt inca o raritate in ran-dul bancilor – ceea ce le face o tinta atractiva pentru atacatori.

Programele adware sunt tot in crestere 

Recompense mari pentru un efort mic: infractorii cibernetici fac afaceri cu afisarea de publicitate nesolicitata. Pentru 2015, G Data SecurityLabs se asteapta la o crestere suplimentara a acestor reclame impuse.

Spyware in crestere

Regin, un nou atac spyware, a fost descoperit recent. Regin era folosit pentru atacuri ce vizau retelele de mare potential, cum ar fi institutiile nationale sau in-treprinderi mari. Se astepta ca si alte programe extrem de complexe spyware sa fie descoperite pe viitor.

Despre G DATA Software AG

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G Data Software AG este pionier in in-dustria de antivirus. Au trecut mai bine de 27 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. La momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securi-tate IT din lume.
Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utili-zatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. in toate cele 7 teste desfasurate intre 2005 si 2014, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. in testele comparative  efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securi-tate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite.
Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si pentru companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com

Despre AV Security Software 

AV Security Software este noul distribuitor oficial al produselor de securitate anti-virus G Data Software in Romania. Compania, cu capital romanesc 100%, asigura su-portul necesar pentru instalarea, configurarea si gestionarea solutiilor G Data cu management centralizat si solutiil multiuser, pentru  companii medii si mici, com-panii mari sau institutii de stat. Oferta de parteneriat adresata partenerilor include conditii si discounturi avantajoase pentru revanzarea solutiilor software recunos-cute la nivel  mondial datorita celor mai noi si moderne tehnologii antivirus. Bene-ficiile oferite de solutiile „IT Security Made in Germany“ dezvoltate de G Data sunt: profitabilitate, performanta, productivitate crescuta, usurinta in exploatare, cel mai bun raport calitate-pret.
Mai multe despre companie si distributia solutiilor G Data in Romania gasiti pe site-ul www.avsecurity.ro

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.