+040 742 78 76 48

News IT & More

News IT & More

2

mai, 2014

CARTELELE SIM PREPLATITE VOR PUTEA FI CUMPARATE DOAR CU BULETINUL IN ROMANIA INCEPAND CU 2015

By: | Tags: , , | Comments: 0

Cartele sim preplatite cumparate doar cu buletinul

Proiectul de lege a fost adoptat de Guvernul Romaniei si, potrivit acestuia, orice roman ce detine o cartela SIM preplatita va trebui sa isi ofere datele personale operatorului mobil.

Potrivit unor statistici, in Romania sunt active peste 13 mil. de cartele SIM preplatite.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a initiat aceste masuri luand in calcul atentatele teroriste din Bulgaria ce au avut loc in anul 2012 unde atacatorii foloseau cartele prepay pentru a comunica.

Toti detinatorii de cartele prepay vor fi obligati sa depuna un document de identitate pentru a se inregistra. Daca nu vor face acest lucru, furnizorii de telefonie vor sista cartela“, a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Cu utilizatorii actuali nu se va intampla nimic, nu mai poti sa-i mai chemi. Cred ca sunt 12 sau 14 milioane de cartele in uz. In mod sigur, e o masura pentru viitor. Sa nu ii speriem pe cei care au cartele deja. Cred ca sunt o multime de liceeni si elevi de scoala au astfel de cartele. Sa nu ii speriem ca o sa-i duca cineva undeva sa ii inregistreze“, a spus Victor Ponta.

Noua lege aprobata de Guvernul Romaniei

Sustine ca orice posesor de cartela prepay are de ales: pot semna contracte si isi ofera datele personale sau pot renunta la serviciile prepay.

Noua lege ar trebui sa intre in vigoare din prima zi a anului 2015 – la 1 iulie 2015, cine nu a facut acest pas risca sa nu mai poata folosi cartela detinuta.

Multi proprietari de magazine nu au dreptul de a colecta date cu caracter personal asa ca probabil cartelele preplatite nu vor mai putea fi cumparate de la colt de strada.

Proiectul de lege mai face referire si la retelele wireless gratuite din restaurante, baruri sau parcuri – utilizatorii acestora vor trebui sa isi introduca numele, prenumele sau CNP-ul pentru a le putea folosi.

sursa: ProTv

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.